guitarUuden soittimen opetteleminen on aina projekti, ja niitä löytyy maailmasta lähes rajattomasti. Soittimia on kehitelty jo ihmiskunnan historian varhaisimmista ajoista asti. Erilaiset kulttuurit ovat kehitelleet uusia ja erikoisia soittimia. Lisäksi niitä on kehitetty ja muokattu vanhojen soittimien perusteella. Lähes jokaisessa kulttuuripiirissä on jonkinlainen kitara, banjo tai ukulele.

Mikä on sinulle sopiva soitin?

Oikeaa soitinta etsiessä on tärkeä miettiä kahta asiaa: minkä soittimen soittamisesta nauttisi eniten? Entä mihin soittimeen oman taidot riittävät? Lisäksi soittimen sosiaalinen puoli on tärkeä tekijä. Jos nauttii rockmusiikista, voi aloittaa akustisella kitaralla ja jatkaa myöhemmin sähkökitaraan. Jos taas elektroninen tyylisuunta on mieleesi, kannattaa miettiä pianoa, josta voi luonnollisesti jatkaa syntetisaattorin soittamiseen.Uuden harrastuksen aloittaminen voi olla arvokasta, joten kannattaa etsiä hyviä tarjouksia.

Soitto soi

Piano ja kitara vaativat molemmat sorminäppäryyttä, mutta suuri ero stabiiliudessa. Piano on aina paikallaan, ja soittajan istuma-asento on sama. Soittaja painelee koskettimia niiden yläpuolelta, ja koko soittamisprosessi on hyvin johdonmukainen ja jopa hillitty. Kitaran asento riippuu taas täysin sen pitäjästä.Kitaran kaulaa voi pitää vasemmalla tai oikealla puolella. Ja rämpytyksenkin voi hoitaa joko oikealla tai vasemmalla kädellä. Voi seistä, istua tai vaikka tanssia kitaraa soittaessa. Edes taivas ei ole rajana, jos kitarasi vain on akustinen. Tämän johdosta kitaraa ihannoidaan rockmusiikin parissa, kun toisaalta pianon ihannointi täydellisyyden esikuvana vetoaa klassisen musiikin parissa. Kannattaa siis miettiä kumpi soitin saa toimii paremmin luovuuden purkamiskanavana.Klubeilla soittaminen ja kamarin perällä pimputtaminen ovat erittäin erilaisia kokemuksia. Siksi kannattaa pitää mielessä myös soittimen sosiaalinen puoli. Soittavatko samankaltaiset ihmiset valitsemaasi soitinta? Valitsemasi soitin voi ohjata sinut uusien ystävien pariin.

Oppimisprosessi on pitkä

On hyvä idea palkata opettaja. Opetusta löytyy nykyään myös internetistä, mutta parhaat tulokset saa kasvotusten tapahtuvalla opetuksella, jos siihen riittää aikaa. Netistä löytyy myös kaikenlaisia ohjeita, opetusvideoita ja vinkkejä. Lisäksi keskustelupalstoilta voi helposti kysyä apua.

Julkisia esiintymisiä

Kun soittaminen alkaa sujua, on seuraava askel esiintymisen kokeilu. Jos soitat vaikeasti liikuteltavaa soitinta, kutsu ystäviä kotiisi. Jos pystyt kantamaan soitintasi, paras tapa on vain valita paikka kadulta kaupungissa ja alkaa luoda säveliä. Siinä vasta pääseekin eroon lavakammosta, kun täysin tuntemattomat ihmiset todistavat taitojasi!