Osa saundeista ja biiseistä johtaa heti matkalle muistoihin. Kyse voi olla hyvinkin yksinkertaisesta biitistä tai kipaleesta, jonka esittäjä ei ole edes tuttu. Klassiset korvamadot ovat vuosikymmenien takaa tunkeutuvia muistoja peleistä ennen nykyaikaa tai lauantai-illan sarjasta, jota seurattiin koko perheen voimin. Jokainen muistaa miltä kuulosti Super Mario -peli tai millä tunnarilla Hill Street Blues pärähti käyntiin vuosikymmeniä sitten.

Musiikki menneisyydestä ja sen tuomat muistot

Nykypäivänä musiikki velloo korviimme melkein joka paikassa vapaa-ajalla. Hitit ja biitit purkautuvat korviimme autossa, ostarissa, jääkiekkopelin tauolla, konserteissa, peleissä, elokuvissa ja telkkariohjelmissa. Emme välty musiikilta juuri missään, sillä sen tarkoitus on saada ajatuksemme kiinnittymään uusiin tuotteisiin tai vaikkapa juuri ensi-iltaan saapuvaan elokuvaan.

Musiikki viihdealalla ja yhteishenkeä luomassa

Musiikki yhdistää ja luo moniin tapahtumiin hyvän hengen. Urheilukisoihin musiikki kuuluu olennaisesti ja sen avulla saadaan aikaan oikeanlaista henkeä myös pukuhuoneisiin. Musiikki yhdistää niin joukkueita kuin myös katsojia; sen avulla nostetaan tunnelmaa ja haetaan oikeanlaista latausta. Musiikki nostaa innostusta ja saa tunnelmallisessa tilanteessa herkemmänkin silmäkulman vettymään.

Musiikki peleissä

Pelimaailma on mullistunut monelta osalta viime vuosien aikana ja yhä moniulotteisemmat pelit ovat nostaneet nettikasinot kovaan suosioon. Peleissä on aiempaa enemmän toimintoja, interaktiivisuutta ja voittomahdollisuuksia, mutta silti perinteet pysyvät. Klassisissa peleissä viehättää ainakin pelillisyys mutta myös muistot. Vanhanajan hedelmäpeleissä pyörivät kirsikat, kellot, jokerit ja tutut sävelmät, kun taas uusimmat on tyylitelty kolmiulotteisiksi seikkailuiksi erilaisilla aiheilla ja niihin sopivilla melodioilla. Vanhanajan malli viehättää muistijäljellä, joka johdattelee menneisyyteen. Menneisyys kulminoituu monelle ajaksi, jolloin kaikki oli paremmin – aikahan kultaa muistot.

Pelimusiikki Suomesta

Pelimusiikki on nykyisin arvostettu taiteenlaji, jollaiseksi sitä ei vielä mielletty pelimaailman alkuaikoina. Pieneksi pelimusiikin jättiläiseksi noussut Suomi onkin ollut alalla uranuurtaja. Pelkistä äänistä ja monotonisista saundeista on siirrytty kovan luokan musiikkiin, joka kokoaa yhteen pelaajat menneisyydestä ja nykyajasta.Viihteen ihmisille tarjoama musiikki on nykyään aiempaa suositumpaa ja samalla myös tunnustetumpaa kilpailukykyistä tuotantoa listahittien rinnalla. Kauan saatiin odottaa, että alalla rikottiin barrikadeja ja laskettiin peleihin, elokuviin ja sarjojen kätköihin lukittu musiikki areenalle. Nyt siitä voidaan nauttia kuten muustakin konserttimusiikista ja samalla esimerkiksi pelimusiikin parissa puurtavat saavat tuotannostaan oikeanlaista arvostusta.